home-link
Запази час за подстригване

Грижа за нокти, уши и лапи

Начало»Услуги»Грижа за нокти, уши и лапи

Грижа за ноктите
Ноктите на кучетата и котките са много важни, тъй като те играят голяма роля в баланса на животните при бягане, ходене и стоеж на по-малко от четири крака. За котката добре поддържаните нокти са изключително важни, тъй като ако тя тръгне да пада, има голяма вероятност при добре поддържани нокти, да се захване, като по този начин може да изтегли цялото си тяло, дори да се е закачила само с един нокът.

При кучетата поддържането на ноктите става с периодично подрязване. Друг начин за поддържане е ако разхождате кучето си поне по 2 часа на ден върху грапави терени, за да могат да се изтриват докато бяга. Най-големият проблем е свързан с това, че бягайги по асфалт, целия покрит с малки камъчета, ноктите освен нормалното изтриване, могат и да се напукат. Именно защото нормалното поддържане е много трудно, Фъри Мъри препоръчва редовно подрязване на ноктите на Вашето куче, както и приемането на различни добавки, които можете да закупите при нас. Добавките ще подпомогнат заздравяването на кератиновите структури, както при кучетата, така и при котките.

При котките рязането на ноктите не е желателно. Котките предпочитат да се отбраняват с лапи и нокти, вместо да хапят - ноктите им са техния естествен защитен механизъм. Ако все пак забележите, че котката си точи ноктите прекалено често, или ги сменя много често (намирате люспи, които приличат на цели нокти), това може да е признак на проблеми. В теи случаи е препоръчително да се дават добавки за известен период от време.

Грижа за ушите
Слухът при котките и кучетата е много важен за ориентирането им в околната среда. Дори и най-малкия проблем, свързан с ушите, като натрупване на голямо количество ушна кал, може да доведе до нежелани проблеми за Вашия домашен любимец. Фъри Мъри препоръчва почистване на ушите поне два пъти годишно с изключително 100% натурални продукти, за да може Вашият домашен любимец да се чувства комфортно и да живее без стрес.

Грижа за лапите
Грижата за лапите на кучетата и котките не трябва да се подценява. Те могат да служат като преносител на множество паразити, които са опасни, както за самите домашни любимци, така и за цялото семейство. Не забравяйте всеки път след разходка да почиствате добре лапите на Вашето куче, дори и когато не е било кално навън. В студио Фъри Мъри можете да намерите подходящи продукти за това, които ще Ви помогнат в рамките на 2 минути да почистите и дезинфекцирате лапите на любимеца си.

При котките грижата за лапите е необходима ако животното излиза навън дори и инцидентно.
Ако имате домашна котка, която не излиза навън, можете просто веднъж на всяка една или две седмици да правите това, защото не забравяйте, че котката е в контакт с Вашите обувки.