home-link
Запази час за подстригване

Почистване на зъбен камък

Начало»Услуги»Почистване на зъбен камък

Защо е необходима редовната грижа за зъбите на Вашето куче и котка?
Зъбите на Вашите домашни любимци са нещо изключително важно за тях и ако не се полагат редовни грижи, започват проблемите.

За съжаление Вашето куче или котка няма как да си измие зъбите само и разчита за редовната им грижа на Вас - неговия стопанин.

Ние, в козметично студио и фризьорски салон Фъри Мъри знаем, че при лоша устна хигиена, страдат не само зъбите на Вашето куче или котка, но и техните венци, което води след себе си до трудно и скъпо струващо лечение.
Често в такива случаи се налага изваждане на зъби в случаите на занемарена устна хигиена на кучетата и котките, което пък води след себе си и до проблеми със самото хранене.

В студио Фъри Мъри знаем, че има редица начини да се погрижите за зъбите на Вашите домашни любимци, за
да бъдат те в отлично състояние!

Един от добре познатите начини е като се снабдите с четка и паста за зъби, но в случай че имате котка, то тя няма да позволи осъществяването на такава процедура.
При кучетата този метод е ефикасен само ако стартирате редовното миене на зъбите от момента, в който захраните кучето със суха храна (около 60-ти ден), защото след това на практика е невъзможно.

Друг лесен начин за почистване на зъбите е редовно във водата за пиене да се добавят най-различни разтвори за устна хигиена за кучета и котки и в никакъв случай не бива да използвате продуктите за хора, защото ще увредите храносмилателната система на домашните си любимци. В някои случаи обаче, Вашите кучета и котки може да откажат да пият водата с добавения в нея разтвор.

Може също да използвате и храните на производители на здравословни кучешки и котешки храни - много от тях произвеждат гранули за почистване на зъбна плака, като храненето с тях в продължение на един месец на всеки 3-4 месеца има много задоволителни резултати.

Последният и много добър вариант е почистването на зъбната плака и камък с ултразвук при ветеринарен лекар.

Каква е разликата между плака и камък?
Плаката представлява бледокафяви наслагвания по зъбите на кучетата и котките в резултат на обилното отделяне на слюнка и натрупване върху зъбите на калция, намиращ се в нея. Ако забележите тези отлагания, е необходимо да потърсите навреме ветеринарен лекар, защото плаката се премахва много лесно и бързо.
При наличие на видими тъмно кафяви или черни натрупвания обаче означава, че плаката се е преобразувала в зъбен камък. Единственият начин за премахване на зъбен камък е чрез ултразвук при ветеринарен лекар.

Важно е да знаете, че тази процедура се прави под пълна седация, защото няма друг вариант, но упойката е лека и животните се събуждат напълно и без стрес от нея.

Фъри Мъри напомня: Устната хигиена на Вашите домашни любимци зависи изцяло от Вас! Отделяйте по няколко секунди на всеки 3-4 месеца, за да проверите какво е състоянието на зъбите, като не пропускате да огледате ръба с венеца. Дори и при най-малкото съмнение за проблем със зъбите, потърсете ветеринарен лекар.

Козметично студио Фъри Мъри може да Ви помогне при избора на специалист в грижата за устната хигиена на Вашите кучета и котки!